Hardlopen is bijzonder en elke loper is uniek!

Verantwoord trainen

LSWA staat voor kwaliteit en deskundigheid. Dit betekent dat we ons richten op gezond en looptechnisch verantwoord trainen. Hardlopen is gezond voor je lijf en je leden en een effectief middel tegen stress, angst en depressie. Al sinds lange tijd wordt er wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effecten van hardlopen op de fysieke en geestelijke gezondheid van mensen. De resultaten daarvan zijn opvallend positief. Hardlopen is dus goed! Maar vraagt wel om een verantwoorde aanpak. LSWA biedt deze verantwoorde aanpak. Wat houdt dat in?

 Dat begint met het invullen van een intakeformulier voordat je komt trainen, eventueel plannen we een intakegesprek indien het formulier daar aanleiding toe geeft. Daarnaast is de opbouw van onze trainingen gebaseerd op jarenlange kennis en ervaring van Wim Akkermans. Een uitgekiende warming up en cooling down, aandacht voor looptechniek, aandacht voor versterking in het algemeen zijn belangrijke elementen. Natuurlijk willen we blessures zoveel mogelijk voor blijven. We trainen in niveaugroepen zodat iedereen verantwoord op kan bouwen. En uit het oogpunt van veiligheid en respect loopt niemand alleen achteraan.

LSWA heeft de beschikking over een prima sportmedisch netwerk. Daarvan kan preventief gebruik worden gemaakt, voor adviezen gericht op het lopen, of wanneer er onverhoopt toch sprake is van een blessure. Van het netwerk maken “Fysiocompany Vught” en het “Sport Medisch Centrum JBZ” deel uit.  20110910-276

Tot slot een aantal tips om verantwoord te trainen:

  • Een goede schoen is de investering waard. Verkeerde schoenen kunnen zorgen voor vervelende blessures! Ga voor goede schoenen altijd naar een erkende loopwinkel, zodat je passend advies krijgt. Lopers Company  in ‘s-Hertogenbosch is zo’n erkende loopwinkel waar we goede ervaringen mee hebben.   
  • Een reflecterend loophesje is bij LSWA verkrijgbaar. Het dragen daarvan is noodzakelijk bij trainingen tijdens schemering en in het donker.
  • Mocht je geblesseerd zijn dan adviseren we je graag maar zorg ervoor dat je niet met een blessure aan een training deelneemt, zonder dat de trainer op de hoogte is. We weten veel van blessures en geven je graag advies over de te volgen stappen.
  • Bekijk altijd in overleg met de trainer welke niveaugroep voor jou het beste is, zodat je de juiste training krijgt.
  • Zorg dat je op tijd aanwezig bent bij een training, het is niet goed gehaast aan een training te beginnen.
  • Neem altijd warme/droge kleding mee, zodat je niet in vochtige en bezwete kleding weggaat.
  • Wil je het aantal trainingen wijzigen, overleg dan even met de trainer.
  • Geen zin om te komen trainen? Kom toch, je zult er zeker geen spijt van krijgen!

Carnavalsvakantie

In verband met carnaval is er geen training op zondag 3 maart en er is ook geen training op dinsdag 5 maart.

Start to Run

Begin het jaar goed, begin met hardlopen! En als je het dan helemaal goed wil doen doe je mee met Start to Run, het programma ...
Lees verder