Hardlopen is bijzonder en elke loper is uniek!

Pitstop loopstijlclinic

In de Pitstop loopstijlclinic observeren, analyseren en verbeteren we jouw looptechniek.

Bij autoraces zijn pitstoppen soms zelfs verplicht. Dit belangrijke, snelle onderhoud duurt daar maar enkele seconden. Ook voor lopers is het belangrijk om even stil te staan bij het verbeteren van je loopstijl en -techniek. Daarom hebben wij de Pitstop voor lopers ontwikkeld. Een loopclinic, bestaande uit 3 korte trainingsmomenten, voor lopers op elk niveau.

De eerste bijeenkomst wordt er van elke deelnemer een filmopname gemaakt. Je krijgt de tweede bijeenkomst een stukje theorie over looptechniek, we observeren aan de hand van de opnames van iedereen. Vervolgens maken we een analyse van jouw loopstijl, je sterke punten en je aandachtspunten. En natuurlijk helpen we je tot slot bij het verbeteren ervan, de derde bijeenkomst is namelijk een praktijktraining.  Het analyseren van je loopstijl en het optimaliseren van je looptechniek is van groot belang. Met een efficiënte looptechniek worden blessures zoveel mogelijk voorkomen en ben je meestal ook in staat om met minder inspanning hard te lopen. Het filmen en analyseren van jouw loopstijl kan tot belangrijke inzichten leiden!

De Pitstop voor lopers wordt gegeven Wim Akkermans, eigenaar en hoofdtrainer van Loopschool Wim Akkermans. Op basis van zijn jarenlange ervaring als ultra-loper en trainer, heeft hij een unieke visie op het optimaliseren van looptechniek ontwikkeld. De LSWA-Pitstop bestaat uit 3 opeenvolgende, korte modules, steeds op een zondag. Er wordt gewerkt in een groep van 4 tot maximaal 5 lopers, zodat er voldoende persoonlijke aandacht is voor iedereen. Voorafgaand aan de Pitstop vindt een intake plaats.

Fases van de Pitstop

Fase 1: Er wordt kort ingelopen zodat iedere deelnemer het gevoel heeft goed `los` te zijn. Vervolgens zullen we, vanuit verschillende posities, een aantal opnames gaan maken. Daarna lopen we terug naar de startlocatie. Deze 1e bijeenkomst duurt in totaal ongeveer 45 minuten.

Fase 2: In deze 2e bijeenkomst staat het observeren en analyseren centraal. De theorie van een efficiënte looptechniek leidt naast de filmpjes tot veel inzichten. Deze bijeenkomst duurt 1 uur.

Fase 3: Nu gaan we in de praktijk aan de slag met het verbeteren van jouw aandachtspunten. Je krijgt aanwijzingen en tips zodat je na de Pitstop zelf verder kunt werken aan verbetering. Deze training duurt ruim 1 uur.

Praktische informatie

Elk jaar worden er verschillende Pitstop Loopstijlclinics gepland. Kijk voor de meest recente informatie op de nieuwsberichten (startpagina) of neem even contact met ons op. De kosten voor de Pitstop voor lopers bedragen voor leden van Loopschool Wim Akkermans € 52,- en voor niet leden van de loopschool € 82,55  (ex. BTW).

De mogelijkheid bestaat ook altijd om hetzelfde programma als personal training te volgen.

Aanmelden voor deze of een volgende Pitstop kan via info@loopschoolwimakkermans.nl. Neem voor meer informatie contact met ons op.

groepsfoto-tijdens-training-11-mei-2016Looptechniek clinic Pitstop

Op 14 oktober beginnen we weer met een nieuwe Pitstop looptechniek clinic. Deze clinic bestaat uit 3 bijeenkomsten, waarbij we eerst een analyse op basis ...
Lees verder

Kidstraining Meijerijloop

Op veler verzoek is er een nieuwe kidstraining gepland, deze keer als voorbereiding op de kidsrun van de Meierijloop op zondag 29 oktober. De kidstraining ...
Lees verder

Start to Run in september

Eerst lekker op vakantie en dan beginnen met hardlopen! Dit kan op een heel leuke, gezellige en professionele wijze door mee te doen met Start ...
Lees verder