Hardlopen is bijzonder en elke loper is uniek!

Pitstop looptechniek clinic

Verbeter je looptechniek

Wetenschappers stellen, net als wij, dat je baat kunt hebben bij een goede looptechniek en daarom hebben wij de Pitstop looptechniek clinic ontwikkeld. Bij autoraces zijn pitstoppen soms zelfs verplicht. Dit belangrijke, snelle onderhoud duurt daar maar enkele seconden. Ook voor lopers is het belangrijk om even stil te staan bij het verbeteren van je looptechniek. De Pitstop bestaat uit twee trainingsmomenten en is geschikt voor recreatieve lopers op elk niveau.

Wat houdt het in?

De eerste bijeenkomst wordt er van elke deelnemer een opname gemaakt. Je krijgt vervolgens aan de hand van een duidelijke presentatie inzicht in de belangrijkste aandachtspunten voor een optimale looptechniek. Vervolgens maken we de tweede bijeenkomst een analyse van jouw loopstijl, je sterke punten en je aandachtspunten. En natuurlijk helpen we je dan ook in de praktijk bij het verbeteren ervan, de tweede helft van de bijeenkomst is namelijk een praktijktraining.  

Doel

Met een zo optimaal mogelijke looptechniek worden blessures zoveel mogelijk voorkomen en ben je ook in staat om met minder inspanning harder of langer te lopen. Economisch lopen noemen we dat. Het filmen en analyseren van jouw loopstijl kan tot belangrijke inzichten leiden! Eerdere deelnemers stellen dat je met deze clinic echt wat kunt in de praktijk.

De Pitstop looptechniek clinic wordt gegeven Wim Akkermans, eigenaar en hoofdtrainer van Loopschool Wim Akkermans. Op basis van zijn jarenlange ervaring als ultra-loper en trainer, heeft hij een unieke visie op het optimaliseren van looptechniek ontwikkeld. De LSWA-Pitstop bestaat uit twee opeenvolgende trainingen. Er wordt gewerkt in een groep van maximaal 5 Tot 6 lopers, zodat er bijzonder veel persoonlijke aandacht is voor iedereen. Voorafgaand aan de Pitstop vindt een schriftelijke intake plaats, waarin je jouw doel formuleert.

Fases van de Pitstop

Fase 1: Er wordt kort ingelopen zodat iedere deelnemer het gevoel heeft goed `los` te zijn. Vervolgens zullen we, vanuit verschillende posities, een aantal opnames gaan maken. Daarna lopen we terug naar de startlocatie, waar een presentatie wordt gegeven van de belangrijkste aandachtspunten voor een optimale looptechniek. Deze training duurt in totaal ongeveer 1 uur.

Fase 2: In deze tweede bijeenkomst staat het analyseren van elke loper en verbeteren in de praktijk centraal. Je krijgt aanwijzingen en tips zodat je na de Pitstop zelf verder kunt werken aan verbetering. Deze training duurt 1 uur en 3 kwartier.

Praktische informatie

Elk jaar worden er verschillende Pitstop looptechniek clinics gepland. Kijk voor de meest recente informatie op de nieuwsberichten (startpagina) of neem even contact met ons op. De kosten voor de Pitstop bedragen € 82,55  (ex. BTW). Leden van de Loopschool ontvangen 30% korting (ex. BTW).

De mogelijkheid bestaat ook altijd om hetzelfde programma als personal training te volgen.

Aanmelden voor deze of een volgende Pitstop kan via info@loopschoolwimakkermans.nl. Neem voor meer informatie contact met ons op.Carnavalsvakantie

In verband met carnaval is er geen training op zondag 3 maart en er is ook geen training op dinsdag 5 maart.

Start to Run

Begin het jaar goed, begin met hardlopen! En als je het dan helemaal goed wil doen doe je mee met Start to Run, het programma ...
Lees verder