Hardlopen is bijzonder en elke loper is uniek!

Kleding en Schoenen

Loopschoenen.
Het belangrijkste attribuut voor een hardloper zijn loopschoenen! Goede schoenen zijn belangrijk omdat je daarmee vervelende blessures voor kunt blijven. Niet elke schoen is voor iedereen passend. dit heeft te maken met jouw persoonlijke loopstijl. Goed advies is daarom van groot belang. Loopspeciaalzaken kunnen je dit advies bieden, wij hebben goede ervaringen met Loperscompany in Den Bosch.

Wat moet ik aan vandaag! Altijd lastig, wat moet ik aan met de training, nu het zo warm/koud/regenachtig etc. is. Natuurlijk is het altijd persoonlijk, de één heeft het sneller koud/warm dan de ander. Hieronder volgt een algemene richtlijn:

  • Vorst: Wanneer het vriest is het verstandig om naast een lange tight met daaronder een extra tight (kort) ook meerdere laagjes bovenkleding te dragen zoals een thermoshirt, shirt met lange mouwen en een jack. Er zijn extra warme shirts en tights verkrijgbaar bij loopspeciaalzaken zoals Loperscompany in Den Bosch.
  • 0 tot 10 graden: Boven het vriespunt is een lange tight en een aantal laagjes bovenkleding een goed uitgangspunt. Bij veel wind kan de gevoelstemperatuur toch nog laag zijn en is een windjackje aan te raden.
  • 10 tot 15 graden: Bij deze temperatuur is een lange tight nog steeds een must. Een shirtje met korte mouwen, eventueel met een hemdje eronder zal meestal goed voelen.
  • 15 tot 20 graden: Vanaf deze temperatuur is het dragen van een korte broek of driekwart tight goed mogelijk met een shirtje met korte mouwen.
  • 20 graden en meer: Is het boven de 20 graden, dan is een korte broek met een shirtje of hemd voldoende. Zorg ervoor dat wanneer de zon schijnt, je jezelf ook goed insmeert met zonnebrand.

Veilig lopen.
Wanneer de dagen korter zijn en we in schemering of zelfs in het donker trainen, is het belangrijk dat je goed zichtbaar bent voor het verkeer. Een fluoriserend hesje is dan noodzakelijk. Een hesje met het logo van LSWA is bij de loopschool aan te schaffen. Het fluoriserende hesje kost slechts € 10,00 en is via de trainer te bestellen. Let op: In de herfst- en winterperiode is het dragen van fluoriserende kleding (hesje) tijdens de training verplicht.

LSWA shirtjes.
We hebben speciale LSWA loopshirtjes van het merk Brooks in een fel oranje kleur. Deze shirts zijn er in een dames en heren model. Er is nog een aantal shirts op voorraad. Vraag aan de trainer om meer informatie! Een shirtje kost € 25,-.

 Carnavalsvakantie

In verband met carnaval is er geen training op zondag 3 maart en er is ook geen training op dinsdag 5 maart.

Start to Run

Begin het jaar goed, begin met hardlopen! En als je het dan helemaal goed wil doen doe je mee met Start to Run, het programma ...
Lees verder