Hardlopen is bijzonder en elke loper is uniek!

Groepstrainingen

Samen loop je sterker!

Wil je in een groep trainen? Goed besluit! Trainen in een groep helpt je om gemotiveerd te blijven voor het hardlopen en tijdens de training neem je elkaar mee. Je loopt die interval toch net iets harder of houdt die afstand toch net iets beter vol wanneer je in een groep loopt. Samen loop je sterker! Belangrijk is variatie in de trainingen die je doet. Onze groepstrainingen zijn afwisselend, zowel de inhoud als de route. De ene keer is de training vooral gericht op je duurvermogen, de andere keer op je tempohardheid, tempogevoel of je snelheid. Ook is er altijd aandacht voor loopscholing. De routes variëren steeds in Vught en omgeving. Die leent zich uitstekend  hiervoor! Een training duurt gemiddeld 1 uur en 15 minuten, inclusief Warming up en Cooling Down.

De trainingsgroepen zijn ingedeeld in niveaus. Kijk hieronder welk niveau jou een uitdagende maar ook verantwoorde training biedt. 

Site1

Basis
De basisgroep is geschikt voor de (nu nog) minder belastbare loper. Ook is deze groep geschikt voor iedereen die extra aandacht wil besteden aan looptechniek en loophouding of voor de loper voor wie een beperkte belasting van belang is omdat er sprake is geweest van een blessure of uitval door een andere reden. Er wordt ongeveer 7 kilometer gelopen in een training. Je moet in elk geval 5 kilometer aan een stuk kunnen hardlopen in een tempo van zo’n 8 kilometer per uur om in deze groep in te stromen.  De herstelmomenten in de training mogen in het begin gewandeld worden. Twee keer per jaar is er instroom mogelijk van de Start to Run clinic. 

Niveau 1
Je kunt prima trainen op niveau 1, wanneer je minimaal 8 kilometer achter elkaar kunt hardlopen in een tempo van ongeveer 9 kilometer per uur. In de training niveau 1 lopen we in totaal een afstand van maximaal 9 tot 10 kilometer.

Niveau 2/3
Je kunt prima trainen op niveau 2/3 wanneer je minimaal 12 kilometer achter elkaar kunt hardlopen, in een tempo van minimaal 10 kilometer per uur. Met deze groep lopen we maximaal 12 kilometer per training. 

Niveau 4
Wanneer je 15 kilometer aan een stuk kunt hardlopen in een tempo van minimaal 11 kilometer per uur dan kun je trainen op niveau 4. In deze training lopen we totaal tot 14 kilometer. Dit zijn zeer stevige trainingen, ook heel geschikt voor lopers die ambitieuze tijden neer willen zetten bij loopevenementen. 

Duurloopprogramma/hele en halve marathontraining
Er is een duurlooptraining voor de hele en voor de halve marathon. Voor de halve marathon moet je 12 kilometer aan een stuk kunnen lopen in een tempo vanaf 9,5 kilometer per uur. Voor de hele marathon moet je 15 kilometer aan een stuk kunnen lopen in een tempo van minimaal 9,5 kilometer per uur. 

Kijk voor meer informatie over dagen en tijdstippen van de groepstrainingen, bij trainingen en lokaties. 

Frequentie
Je kunt tot 3 keer per week komen trainen. Aanbevolen wordt om in elk geval 2 keer per week te lopen, maar het is uiteraard aan jou om te bepalen of je daar tijd voor hebt en of je dat in groepsverband wil doen. Kijk voor een overzicht van de kosten bij Lidmaatschap en contributie.


Carnavalsvakantie

In verband met carnaval is er geen training op zondag 3 maart en er is ook geen training op dinsdag 5 maart.

Start to Run

Begin het jaar goed, begin met hardlopen! En als je het dan helemaal goed wil doen doe je mee met Start to Run, het programma ...
Lees verder